Over Steven

Steven van Gool is pianist met een brede interesse. Met veel plezier studeert hij op werken van Bach en Mozart, maar ook Chopin en Schonberg zitten in zijn repertoire. Tijdens concerten is te horen hoezeer Steven deze componisten en hun muziek waardeert. Hij streeft naar een grote muzikaliteit en authenticiteit, maar er blijft altijd een sprankje plezier te horen.

Steven heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van collega-instrumentalisten, zangers en theatergezelschappen. Onder zijn opdrachtgevers vielen tot nu toe Theaterhuis Zeelandia, Albert Verlinde Entertainment, Stadsopera Jheronimus en Het Zuid Nederlands Concert Koor.  Daarnaast kreeg hij de kans te werken met Franka van Dommelen (sopraan),  Louis Buskens (dirigent) en Vincent van den Elshout (Regisseur).  Samen met Sylvie Klijn, Tessa Verboven en Chaim van den Boom vormt Steven het pianokwartet VIER dat in 2014 Canto Ostinato van Simeon ten Holt ten gehore bracht.

Steven van Gool studeert in 2015 af voor de bachelor Piano aan het Fontys Conservatorium van Tilburg waar hij studeert onder Joop Celis.  Daarnaast studeert Steven Wijsbegeerte aan de Tilburg University.